Håll till godo!!!

Pga av sjukdom på hjälpredan Gustav så har vi kommit i ofas med inspelningen av det tredje avsnittet. Vi hoppas kunna lansera ett nytt avsnitt inom kort då vi att ni längtar efter mer!

Medan Gustav är sjuk så har vi kastat ihop lite olika maträtter, igår t.ex. gjorde vi den här lilla rätten, för att hylla Christians hemlandskap Östergötland som fått upp sitt älskade Peking (Norrköping) i allsvenskan.

Pekinganka

Ingredienser
1 anka, ca 2 1/2 kg
2 msk honung
3 dl varmt vatten
1,7 liter kokande vatten
Till servering:
4 små purjolökar (förvällda)
1 stor gurka (strimlad)
hoisinsås
30 mandarinpannkakor
Ingredienser
1 anka, ca 2 1/2 kg
2 msk honung
3 dl varmt vatten
1,7 liter kokande vatten
Till servering:
4 små purjolökar (förvällda)
1 stor gurka (strimlad)
hoisinsås
30 mandarinpannkakor
Gör så här
1. Lägg i ankan i ett durkslag. Skålla den med det kokande vattnet, vänd den flera gånger så att den blir jämnt skållad. Skaka av överflödigt vatten, men lämna kvar fukt, lägg i en stor skål. Smält honungen i det varma vattnet. Häll honungsblandningen över hela skinnet inklusive vingar, nacke och gump. Häll tillbaka blandningen igen och gör om samma sak. Pensla de delar som är svåråtkomliga med blandningen.
2. Bind ett snöre runt fotkotorna på fågeln och häng den på ett luftigt ställe i 20 tim för att torka skinnet. Det ska bli torrt som pergament.
3. Värm ugnen till 175°. Lägg ankan med bröstet uppåt på ett galler i en långpanna. Ställ in i ugnen och häll hett vatten i pannan. Efter ca 20 min skall skinnet ha blivit gyllenbrunt. Vänd ankan försiktigt och stek andra sidan i 25 min, vänd sedan ännu en gång och stek i 20 min. Den är färdig när låret lätt lossas i leden. Sänk värmen mot slutet om färgen börjar bli för mörk. Flytta sedan över den till ett galler för att svalna 5 minuter innan den skärs upp.
4. Häll ut den köttsaft som finns inne i ankan strax innan den skall skäras upp. Lossa bröst och lår från skrovet med en vass kniv. Skär skinnet i fyrkantiga bitar med 5 cm sidor. Skär upp köttet på samma vis. Lägg kött och skinn på ett varmt serveringsfat.
5. Servering: Lägg en pannkaka din tallrik, häll på lite hoisinsås, lägg på ett par bitar skinn och ett par bitar kött. Lägg på gurka och purjolök, rulla ihop

 

 

 

Vi vill gärna ha feedback från er tittare/läsare, vad vill ni att vi skall kasta ihop för maträtt nästa gång? Vad ska vi tänka?



Höstig och mustig höstgryta

Äntligen utbrister ni! Javisst säger vi, nu är vi tillbaka. Denna gång kokar Christian ihop en höstgryta.


Gustav Johansson, som ni såg i klippet har hjälpt oss med redigeringen och han har utökat vår duo till en trio, gud så trevligt!

Vi har tagit till oss av de kommentarer vi fick förra gången, men fortsätt ösa på med Feedback!

RSS 2.0